Co se týče zrcadlových zrcadel?

Obsah

Co se týče zrcadlových zrcadel?

Co se týče zrcadlových zrcadel?

Zrcadla by měla být zavěšena tak, aby se v nich viděl i nejvyšší obyvatel domu. Mnohde trochu problém, ale lze ho vyřešit dostatečně dlouhými zrcadly. Nikdo by neměl vyskakovat, aby se zahlédl (můj případ skoro všude) a nikdo by neměl být při pohledu do zrcadla bez hlavy, protože ta potom prostě častěji bolí.

Co se děje v rovinném zrcadle?

V rovinném zrcadle mění rovnoběžný (kolimovaný) paprsek světla svůj směr šíření, přičemž stále zůstává rovnoběžný; obrazy vzniklé v rovinném zrcadle jsou vždy zdánlivé, vzpřímené, stejně veliké a souměrné s předmětem podle roviny zrcadla. Naproti tomu dutá a vypuklá zrcadla mění rovnoběžný paprsek na sbíhavý či rozbíhavý.

Co se vrací na zrcadlo?

Zrcadlo vlastně obecně vzato vrací, co „vidí“, co k němu doléhá. Nad mnoha staveními najdete zrcátka. I tohle má svá pravidla. Je možné použít zrcátko obyčejné, což je v zásadě bezpečné na odrážení zlých věcí.

Proč jsou zrcadla čistá?

Zrcadla by měla být vždy čistá. To proto, že v nich se odráží všechno, co zrcadla „vidí“. A to, jak to vidí, to je obrázek toho, jakou to vysílá energii. Logiku jsem v tom našla. Jistě ji cítíte také. Zrcadla nemají odrážet nepříjemná, nebo nehezká místa v domě. Koš špinavého prádla, odpadky, záchod, otlučené rohy a podobně.

Související příspěvky: