Jak se spojují okapy?

Obsah

Jak se spojují okapy?

Jak se spojují okapy?

Jednotlivé okapy se nýtují (šroubují) nebo letují a tmelí. Existují však i systémy, které se spojují například pomocí upínacích patentů. Článek vyšel v časopise Bydlení, stavby, reality.

Jaké jsou prvky domu bez okapů?

Podobně jako další prvky domu si je pořizujete na dlouhý čas. Což je dost pádný důvod k tomu, abyste je nejen dokázali správně vybrat, ale také se o ně uměli postarat. Bez okapů se neobejde téměř žádný dům, instalují se u drtivé většiny staveb. Jejich hlavním úkolem je odvést dešťovou vodu ze střech mimo půdorysnou plochu domu.

Co potřebujete vědět o nákupu okapů?

Pokud uvažujete o nákupu nových okapů a nevíte, kolik jich a jaké vlastně potřebujete, můžete to orientačně zjistit například na webu v takzvaném okapovém kalkulátoru. Podrobnější informace samozřejmě zjistíte poptávkou u několika prodejců, kterou si posléze porovnáte.

Jaké jsou prvky okapového systému?

Podle odborníka by všechny prvky okapového systému měly na sebe přesně navazovat a umožnit jednoduché sestavení. „To, že se jedná o skutečně originální okapy, si u předních výrobců snadno ověříte. Některé prvky systému totiž mají na sobě jasně vyražené logo výrobce,“ uvádí Marek Dítě.

Související příspěvky: