Co se stane, když uvařenou rýži schováte do Lednice?

Obsah

Co se stane, když uvařenou rýži schováte do Lednice?

Co se stane, když uvařenou rýži schováte do Lednice?

To se stane, když uvařenou rýži necháte delší dobu stát na sporáku přikrytou pokličkou při pokojové teplotě a pak případně ještě večer nedojedené zbytky schováte do lednice. Abyste zabránili otravě jídlem, vařte vždy jen tolik rýže, kolik víte, že sníte, nebo ji ihned po vystydnutí uložte do lednice a následně před podáváním ohřejte.

Proč je rýže vhodná pro děti?

Reklama 1 Rýže je lehce stravitelná, nepůsobí plynatost a je tudíž vhodná pro výživu dětí, starých lidí a pro lidi s žaludeční, žlučníkovou či pooperační dietou. 2 Rýže neobsahuje cholesterol. 3 Rýže neobsahuje lepek (gluten) a proto je vhodnou potravinou pro lidi s alergií na lepek (celiakií). 4 Hrnek uvařené rýže obsahuje pouze 150 kalorií. 5 Díky obsahu minerálních látek a vitamínů je hnědá rýže ideální potravinou pro zdravé vlasy, nehty, kůži a kosti.

Jak zmrazit vařenou rýž?

Vařená rýže může být úspěšně zmražena. Ale pozor, i zde platí pravidlo, že ji musíte ihned po uvaření zchladit. Obecně platí, že zmrazené rýžové jídlo, jako je například rizoto nebo paella, je lepší, než jen zmrazená rýže sama o sobě.

Související příspěvky: