Jak odstranit Ptačí hnízdo v domě?

Obsah

Jak odstranit Ptačí hnízdo v domě?

Jak odstranit Ptačí hnízdo v domě?

Muž na záběrech odstraňuje z fasády domu silným tlakem vody desítky hnízd zákonem chráněných jiřiček. Případem se už zabývá policie i inspekce životního prostředí. V době hnízdění totiž není možné bez vyjádření odborníka odstranit jakékoliv ptačí hnízdo, které máte na svém domě.

Kdy použít budku k náhradní hnízdění?

Ptáci mohou sice některou z nich použít k náhradnímu hnízdění, ale rozhodně neobsadí všechny. Vzdálenost mezi budkami by měla být minimálně 15 až 20 metrů. Je třeba se o ni pravidelně rok co rok starat. Jakmile skončí hnízdní sezóna, vyčistěte ji a zkontrolujte, zda může dále sloužit, v případě potřeby ji opravte.

Jak se zbavit ptačí budky?

Dno připevněte mezi postranní díly a přibijte ze stran, nikoli odspodu – pak odpadává. Vnitřek budky nenechávejte hladký, aby se mláďata mohla bez problémů dostat ven. Nákup ptačí budky: zvolte promyšleně! Pokud upřednostníte nákup ptačí budky, vybírejte velmi pečlivě.

Jak vybrat budku pro ptačí druh?

Než se pustíte do práce, ujasněte si, pro který druh má být budka určena – podle toho potom zvolíte její rozměry, velikost dutiny a vletového otvoru. Specifika výroby budek pro jednotlivé ptačí druhy a popis kladů i záporů použitelných materiálů (plast, dřevobeton, kmen, prkna) najdete na stránkách České společnosti ornitologické .

Související příspěvky: