Co se děje, když dluh nezaplatíte?

Obsah

Co se děje, když dluh nezaplatíte?

Co se děje, když dluh nezaplatíte?

Doručení tohoto dokumentu ještě neznamená exekuci. Pokud ale dluh nezaplatíte, ten, komu dlužíte (oprávněný), na Vás může podat návrh k soudnímu exekutorovi, který na základě pověření soudu může exekuci zahájit.

Jak uhradit nezaplacený dluh?

Když svůj dluh uhradíte, vyhnete se nákladům soudního řízení a exekuce. Uhrazení nezaplaceného dluhu Vám může uložit například rozsudek, platební rozkaz, notářský zápis nebo jiný exekuční titul. Doručení tohoto dokumentu ještě neznamená exekuci.

Co se děje, když dluh uhradíte?

Doručení tohoto dokumentu ještě neznamená exekuci. Pokud ale dluh nezaplatíte, ten, komu dlužíte (oprávněný), na Vás může podat návrh k soudnímu exekutorovi, který na základě pověření soudu může exekuci zahájit. Když svůj dluh uhradíte, vyhnete se nákladům exekuce.

Co dělat, když vám nájemník neplatí nájem?

Co dělat, když vám nájemník neplatí nájem? 1 První nezaplacený nájem: upomínka a pokus o domluvu. V případě, že vám nájemník nezaplatil nájemné nebo související... 2 Dluh za tři měsíce: okamžitá výpověď z nájmu. Co když nájemník nemovitost nechce opustit? V případě, že se nájemník... 3 Neprodloužení nájemní smlouvy na dobu určitou. Obě popsané formy výpovědi lze využít jak v... More ...

Související příspěvky: