Proč přečkat rýži bez úhony?

Obsah

Proč přečkat rýži bez úhony?

Proč přečkat rýži bez úhony?

Aby bez úhony přečkala dlouhé skladování, ošetřují ji obchodníci chemicky, a to v míře větší než malé. Tím, že rýži důkladně propláchnete pod tekoucí vodou, odstraníte nejen tyto zdraví nepříliš prospěšné chemikálie, ale i drobné úlomky rýže a opláchnete přebytečný škrob z jejího povrchu. Výsledkem je načechranější, neslepená rýže.

Co se stane, když uvařenou rýži schováte do Lednice?

To se stane, když uvařenou rýži necháte delší dobu stát na sporáku přikrytou pokličkou při pokojové teplotě a pak případně ještě večer nedojedené zbytky schováte do lednice. Abyste zabránili otravě jídlem, vařte vždy jen tolik rýže, kolik víte, že sníte, nebo ji ihned po vystydnutí uložte do lednice a následně před podáváním ohřejte.

Jak dlouho vydrží klasická bílá rýže?

Nejdéle vydrží klasická bílá rýže, tu neloupanou spotřebujte nejpozději do tří měsíců. Stará rýže vám sice nijak neublíží, ale její chuť se změní. Rozhodně si tak na ní už nepochutnáte. Takovou rýži ale nemusíte vyhazovat, klidně ji uvařte svým domácím zvířatům. Měla by se proplachovat

Jak zmrazit vařenou rýž?

Vařená rýže může být úspěšně zmražena. Ale pozor, i zde platí pravidlo, že ji musíte ihned po uvaření zchladit. Obecně platí, že zmrazené rýžové jídlo, jako je například rizoto nebo paella, je lepší, než jen zmrazená rýže sama o sobě.

Související příspěvky: