Co znamenají hodnoty CRP v krvi?

Obsah

Co znamenají hodnoty CRP v krvi?

Co znamenají hodnoty CRP v krvi?

CRP v krvi – hodnoty 1 Význam vyšetření. Hlavní význam vyšetření CRP spočívá v zahájení adekvátní léčby, zejména pak ve zjištění nutnosti... 2 Jak se vyšetření provádí. Vyšetření se provádí ze vzorku odebrané krve pacienta. Pacient je nejprve vyzván, aby si... 3 Co znamenají hodnoty CRP. Na základě zjištěných hodnot pak lékař postupuje při volbě konkrétního lékařského postupu. More ...

Jaké jsou kritéria pro stanovení CRP v krvi?

Každá laboratoř má svá kritéria pro stanovení normálních a abnormálních hodnot CRP. Obvykle platí, že pokud v těle nemáte zánět, nebudete mít měřitelnou hladinu CRP v krvi.

Co znamená pozitivní výsledek testu na CRP?

Pozitivní výsledek testu na CRP znamená, že ve vašem těle probíhá zánět. To může mít řadu různých příčin, mimo jiné například: infekční virové nebo bakteriální onemocnění, zánětlivá autoimunitní onemocnění střev, infarkt myokardu, rakovina, lupus, pneumokokový zápal plic, revmatoidní artritida, tuberkulóza, revmatická horečka, apod.

Proč se vyšetření hladiny CRP provádí?

Proč se vyšetření hladiny CRP provádí? Stanovení hladiny C-reaktivního proteinu v krvi se provádí za účelem zjištění, zda v těle neprobíhá zánět. To znamená, že tento test dokáže odhalit, zda nemáte v těle zánět, ale nedokáže zjistit, kde přesně případný zánět je. Lékař obvykle provádí test na C-reaktivní protein z následujících důvodů:

Související příspěvky: