Co se týče čističek vzduchu?

Obsah

Co se týče čističek vzduchu?

Co se týče čističek vzduchu?

U čističek vzduchu je důležitý ionizátor, který obohacuje vzduch o lehké záporné ionty a zvyšuje čisticí účinek. Čistička vzduchu musí mít ventilátor. Čistička vzduchu bez ventilátoru nedokáže vyčistit vzduch v celé místnosti. Čistý vzduch je pouze v bezprostřední blízkosti přístroje.

Jaké jsou nejlepší čističky vzduchu?

Spolu s ní roste výkon, velikost i účinnost čističek vzduchu, navíc u těch dražších naleznete řadu funkcí, které u levnějších modelů chybí. Nejlevnější čističky vzduchu seženete do dvou tisíc korun. Jejich hlavní předností je nízká cena a dostupnost. Jde ale většinou o málo výkonné nebo nepříliš propracované modely.

Jak dlouho by měla být čistička vzduchu v místnosti?

Čistička vzduchu by měla být v provozu trvalenebo alespoň po dobu pobytu osob v místnosti. Provoz kratší než jednu hodinu je nedostatečný. Čističku vzduchu nedoporučujeme umístit na zem, pod strop nebo do těsné blízkosti okna a dveří, aby nedocházelo k nadměrnému přisávání usazených nečistot.

Jaké filtry jsou používány v čističkách vzduchu?

Těmito filtry jsou vybaveny modely BAP001X, BAP600, BAP9240, BAP1700. Optimální cirkulaci vzduchu při minimálních provozních nákladech zajišťují výkonné ventilátory, které jsou používány ve všech čističkách vzduchu, dodávaných firmou BIONAIRE.

Související příspěvky: