Kdy uplatnit odpočet DPH?

Obsah

Kdy uplatnit odpočet DPH?

Kdy uplatnit odpočet DPH?

Automobil, u něhož chce podnikatel uplatnit odpočet DP, může být financován hotovostí, spotřebitelským úvěrem či finančním leasingem. V prvních dvou případech se nárok na odpočet DPH uplatní na základě vystavené faktury a to ode dne převzetí nového automobilu.

Kdo má nárok na odpočet daně?

Nárok na odpočet daně: 1. Vzniká okamžikem, kdy nastaly skutečnosti zakládající povinnost tuto daň přiznat. Neboli praktičtěji řečeno, nárokovat odpočet lze nejdříve k datu uskutečnění zdanitelného plnění, resp. k datu dřívějšího přijetí úplaty (např. zálohy), pokud vznikla povinnost přiznat daň již z této ...

Zda máte nárok na odpočet DPH?

Plánujete koupit nový či ojetý osobní automobil a zajímá vás, zda máte právo uplatnit nárok na odpočet DPH při jeho nákupu? Pokud pořizujete auto jako podnikatel či firma a náležíte do skupiny plátců DPH, pak můžete.

Kdo může odpočet DPH uplatnit při nákupu nového auta?

Byla by však škoda tuto možnost nevyužít vzhledem k ne zrovna nízké výši DPH u nového auta. Nejčastější otázky, které jsou v souvislosti s nárokem na odpočet DPH při nákupu osobního automobilu, jsou obvykle tyto: Jaké jsou podmínky pro uplatnění nároku na odpočet DPH? Kdo všechno může odpočet DPH při nákupu osobního automobilu uplatnit?

Související příspěvky: