Jak vypracovat podnikatelský záměr?

Obsah

Jak vypracovat podnikatelský záměr?

Jak vypracovat podnikatelský záměr?

Vypracování podnikatelského záměru Vám pomůže se v celém projektu zorientovat, určit klíčové oblasti podnikání a také Vás v průběhu jeho tvorby napadnou nejrůznější otázky. Kvalitně vypracovaný podnikatelský záměr je také klíčovým dokumentem, pokud Váš projekt hledá investora.

Co je podnikatelský plán?

Podnikatelský plán je dokument, který objektivně a reálně popisuje a konkretizuje podnikatelský koncept a analyzuje okolnosti, které jej ovlivňují. Podnikatelským konceptem může být podnikatelský nápad, řešení krize, vstup na nový trh apod. Co znamená zásada objektivně a reálně si vysvětlíme v dalších kapitolách.

Co je podnikatelský záměr nebo byznys plán?

Podnikatelský záměr, podnikatelský plán, nebo byznys plán. Vše jsou ozna- čení pro jeden a ten stejný dokument. Jedná se o průvodní dokument k jakému- koli podnikání, projektu či startupu.

Co musí popisovat podnikatelský záměr?

Podnikatelský záměr tak musí zcela jistě popisovat popis Vašeho produktu, ať už se jedná o výrobek nebo služ- bu. Každému musí být dobře srozumitelné, jaké má Váš produkt základní vlast- nosti a jak chcete s takovým produktem na trhu uspět.

Související příspěvky: