Kde se nachází černý opál v Austrálii?

Obsah

Kde se nachází černý opál v Austrálii?

Kde se nachází černý opál v Austrálii?

Černý opál se nachází ve vrstvách jílu. První výskyty a nálezy drahých opálů v Austrálii spadají do konce 19. století, zatímco jejich těžba započala až ve století dvacátém. Produkce těžby australských drahých opálů velmi rychle a výrazně ovlivnila světový trh této komodity prakticky až do současnosti.

Kdo je Austrálie?

Austrálie, oficiálně Australské společenství (anglicky Commonwealth of Australia) – v českém prostředí též Australský svaz – je federativní stát na jižní polokouli nacházející se na stejnojmenném kontinentu.

Proč je slovo Australie známo?

Jméno „Austrálie“ je odvozeno z latinského adjektiva australis („jižní“). Pověst o „neznámé jižní zemi“ (terra australis incognita) je známa již od římských časů a byla zcela běžná ve středověké geografii. Nebyla však vázána na jakékoliv znalosti umístění konkrétního kontinentu.

Co se vyřešilo po australské omluvě?

Situace se nevyřešila ani po roce 2008 po oficiální omluvě australské vlády za zabrání půdy a veškerá příkoří způsobená původnímu australskému obyvatelstvu. Jako odškodné jim byly přiznány vysoké důchody, čímž se ale rozpoutal další problém.

Související příspěvky: