Ktorá sa orientuje len na pruhy?

Obsah

Ktorá sa orientuje len na pruhy?

Ktorá sa orientuje len na pruhy?

Vo svete však existuje chirurgická spoločnosť, ktorá sa orientuje len na pruhy a vydáva dokonca samostatný časopis. Táto spoločnosť vytvára určité odporúčania, ktorými sa majú riadiť chirurgické pracoviská, čo je veľmi obľúbený spôsob najmä v USA. Podľa týchto odporúčaní sa v súčasnosti uprednostňuje laparoskopická technika.

Aké sú príčiny vzniku pruhu?

1 Kašeľ, ale aj obezita. Príčiny vzniku pruhu nie sú dodnes jasné, Jaroslav Sekáč však poukazuje na možnú súvislosť so... 2 Aké sú možnosti. U pacientov, ktorí sú vysoko rizikoví, je riešením brušný pás, ktorý bráni vysúvaniu obsahu brušnej... 3 Možné komplikácie. Ak máte pruh a lekári sa rozhodli pre operačné riešenie, možné komplikácie sú v podstate rovnaké ako... More ...

Kto je pruh v brušnej dutine?

Vtedy je pruh lokalizovaný priamo v brušnej dutine. „Najčastejšie vzniká pruh v oblasti slabín, menej často v oblasti stehna či pupka, ale existujú aj zvláštne formy pruhov v malej panve. Častou formou sú aj pruhy, ktoré vznikajú v mieste pooperačných rán,“ vysvetľuje chirurg Jaroslav Sekáč z II. chirurgickej kliniky LFUK a FNsP Nemocnice sv.

Související příspěvky: