Jaké jsou závěry výchovné komise?

Obsah

Jaké jsou závěry výchovné komise?

Jaké jsou závěry výchovné komise?

• Ujistěte se, že rodiče závěrům a doporučením výchovné komise rozumí. • Po skončení VK může být nápomocné, když se s rodiči co nejdříve setká tříd- ní učitel dítěte nebo jiný pracovník školy, který je s rodinou v úzkém kontaktu, a domluví se na zcela konkrétních úkolech, které budou následovat.

Co je výchovná komise?

Výchovná komise (VK) je společné jednání ředitele školy, třídního učitele, výchovného poradce (školního metodika prevence), zástupce orgánu sociálně- -právní ochrany dětí, psychologa pedagogicko-psychologické poradny (even- tuálně i dalších odborníků či Policie ČR) a zákonného zástupce nezletilého žáka nebo zletilého žáka.

Co je účelem výchovné komise?

Co je vlastně účelem výchovné komise: podpořit žáka, podpořit jeho rodiče, vyvodit sankce, potrestat nevhodné chování, nebo zastrašit? Již název vý- chovná komise vzbuzuje negativní pocity. Jako první v každém z nás vyvolá dojem, že je to za trest.

Jak je zmíněna výchovná komise?

Výchovná komise je zmíněna pouze v Metodickém pokynu k jednotnému postupu při uvolňování a omlouvání žáků z vyučování, preven- ci a postihu záškoláctví (viz rámeček). Důvodem ke svolání výchovné komise však nemusí být pouze absence či záškoláctví, komise může být součástí řeše- ní mnoha dalších různých problémů.

Související příspěvky: