Jak připravit věci do porodnice?

Obsah

Jak připravit věci do porodnice?

Jak připravit věci do porodnice?

Věci do porodnice je vhodné mít připravené asi měsíc před porodem, tedy zhruba v 35. týdnu těhotenství. Do tašky do porodnice si nezapomeňte přibalit: hygienické potřeby: kartáček na zuby, pasta, mýdlo, hřeben. ručník, příp. utěrka. žínka. deodorant.

Co potřebujete k výbavě do porodnice?

něco na čtení, blok, tužku. fotoaparát nebo kameru. vlastní oblečení (župan apod.) a vlastní dětskou kosmetiku, pokud nechcete použít nemocniční, příp. jednorázové podložky pod dítě. K výbavě do porodnice patří ještě kojenecká souprava do porodnice, kterou si připravte z výbavy pro miminko dle ročního období porodu. Inzerce.

Nezapomeňte si do porodnice vzít občanský průkaz?

nezapomeňte si do porodnice vzít: občanský průkaz. průkaz zdravotního pojištění. oddací list, nejlépe jeho kopii, kterou ponecháte matrikářce. těhotenskou průkazku, kterou odevzdáte při příjmu. pokud nejste sezdaní, do porodnice si kromě občanského průkazu maminka musí vzít i svůj rodný list a prohlášení o určení otcovství, ...

Můžete si přibalit i dětskou výbavu do porodnice?

můžete si přibalit: něco na čtení, blok, tužku. fotoaparát nebo kameru. vlastní oblečení (župan apod.) a vlastní dětskou kosmetiku, pokud nechcete použít nemocniční, příp. jednorázové podložky pod dítě. K výbavě do porodnice patří ještě kojenecká souprava do porodnice, kterou si připravte z výbavy pro miminko dle ročního období porodu.

Související příspěvky: