Co můžete zkusit proti kocovině?

Obsah

Co můžete zkusit proti kocovině?

Co můžete zkusit proti kocovině?

Proti kocovině můžete zkusit radu našich babiček: pořádně silný vývar. Ten ať je slepičí, hovězí či pro odpůrce masa jen zeleninový, má většinou zázračný vliv zejména tehdy, když nám není zrovna hej od žaludku.

Jak vzniklo slovo kocovina?

Slovo kocovina původně znamenalo výtržnost a vzniklo obměnou slova kočičina, kterým se označovaly výtržnosti proti mladoboleslavskému hejtmanovi Kotzovi v roce 1848. Ve druhé polovině 19. století začalo slovo kocovina pod vlivem německého výrazu Kater, které označuje kocoura i stav po alkoholovém opojení, nabývat dnešního významu.

Co platí na kocovinu?

Co platí na kocovinu a čemu se raději vyhnout? 1 Dostatek tekutin jako základ Pijte. Pijte hodně. Ne alkohol, ale vodu, nesladkou a pokud možno i bez bublinek. ... 2 Tučné jídlo chrání žaludek Stará a kupodivu stále platná rada zní - nepijte nalačno a v jídlech dávejte přednost těm tučnějším. ... 3 Vyprošťovák v podobě piva Nemálo lidí nedá po propité noci dopustit na první ranní pivo a kupodivu to, že by jim mohlo pomoci, nevylučují ani lékaři. ...

Co vám pomůže v boji s kocovinou?

V lítém boji s kocovinou by vám měl pomoci vitamin B. Pokud si dáte jeden před odchodem z domu a druhý po příchodu, zapijete každý z nich půllitrem vody, měli byste se ráno cítit o poznání lépe. Co ale pomůže, když jste to neplánovaně přehnali a ráno se s kocovinou přeci jen probudíte? Že se vám vůbec nechce hýbat?

Související příspěvky: