Jaké jsou výhody pájení?

Obsah

Jaké jsou výhody pájení?

Jaké jsou výhody pájení?

PÁJENÍ A LEPENÍ (princip, druhy, zařízení, použití) PÁJENÍ Nerozebíratelné spojení kovů pomocí pájky s nižší teplotou tavení, než je teplota tavení spojovaných kovů. Výhody pájení:

Co je pájení?

Pájení, také letování (z německého löten), je technika spojování kovů pomocí snadno tavitelných slitin (nejčastěji na bázi cínu). K pájení kovů potřebujeme páječku, pájku (pájecí slitinu) a tavidlo. Rozsáhlý sortiment pájek a přídavných materiálů nabízených firmou Schinkmann s.r.o. je srovnatelný s konkurencí.

Jaké jsou rozdíly mezi páječkou a pájením?

ROZDĚLENÍ PODLE METODY PÁJENÍ NÁNOSOVÉ PÁJENÍ  pájka nanášena do spoje páječkou,  pracovní teplota pájených ploch musí být o 50 - 200 °C nižší, než teplota začátku tavení pájky (soli- dus). KAPILÁRNÍ PÁJENÍ 1. pájka vyplňuje spoj působením vzlínavosti (kapilární jev) v úzké mezeře spoje, 2.

Jaký je sortiment pájení?

Pájení a sortiment pájení je rozdělen podle skupin 1 Měkké pájení - lze spojovat všechny kovy, které nejsou vystaveny příliš velkému zatížení. S výhodou se používá při... 2 Tvrdé pájení - používá se pro více zatížené spoje jako jsou např. příruby trubek, při spojování rámů motocyklů a kol,... More ...

Související příspěvky: