Co jsou účinky borůvek na zdraví?

Obsah

Co jsou účinky borůvek na zdraví?

Co jsou účinky borůvek na zdraví?

Účinky borůvek na zdraví 1 Zlepšují imunitní systém 2 Pozitivně působí na zrak 3 Pomáhají snižovat cholesterol 4 Mají dobrý vliv na cévy a srdce 5 Doporučují se při ateroskleróze 6 Jedná se o prevenci infarktu myokardu 7 Preventivně působí proti mozkové mrtvici 8 Pomáhají na křečové žíly 9 Mají protizánětlivé účinky 10 Bojují proti volným radikálům díky antioxidantům 11 Zpomalují stárnutí 12 Snižují cukr v krvi More ...

Co jsou borůvky?

Borůvky patří mezi drobné bobulovité ovoce a jsou blízkým příbuzným brusinek a dalších drobných bobulovin. Jednotlivé kuličky mají zhruba 5 - 16 mm v průměru a na jednom konci mají zakrnělý kalich ve tvaru korunky. Borůvky dozrávají postupně a mění barvu ze zelené na fialovou až modrou.

Co jsou zahradní borůvky?

Naproti tomu zahradní borůvky (například Kanadská borůvka) jsou vyššího až keřovitého vzrůstu, jejich plody jsou větší, ale obsahují méně antioxidantů a živin. Borůvky patří mezi na živiny nejbohatší drobné bobuloviny. Vláknina: 4 gramy.

Kdy jsou borůvky doporučovány?

Borůvky se tedy doporučují lidem, kteří prochází odvykací kúrou. Mohou pomoci i všem, kteří trpí stresem, zkrátka celkově zlepšují nejen naše tělesné zdraví, ale i duševní pohodu.

Související příspěvky: