Co je funkcí chladící kapaliny?

Obsah

Co je funkcí chladící kapaliny?

Co je funkcí chladící kapaliny?

Funkcí chladící kapaliny není jen chlazení motoru, nýbrž i ošetření jeho chladící soustavy. Chladící kapaliny obsahují monoetylenglykoly, inhibitory koroze, stabilizátory, disperzanty, zvyšovače pH, barviva a protipěnivé přísady, které se dohromady starají o dobrou funkčnost a efektivnost chladící soustavy.

Co je příčinou úniku chladící kapaliny?

Příčin úniku chladicí kapaliny může být několik. My si všechny možné příčiny vysvětlíme a zároveň si řekneme, co se se vzniklým problémem dá dělat. Úkolem chladící kapaliny je ochlazování zahřátého motoru a ochrana chladícího systému před korozí.

Jak vybrat typ chladící kapaliny?

Typ chladící kapaliny lze vybrat podle jejího písmenného označení a barvy. Existuje typ B, typ C (G11), typ D (G12), typ F (G12+) a typ G (G12++). Starší typy chladících kapalin s označením G11 mívají modrozelenou barvu, novější verze mají barvu červenou a ty nejnovější G12+ a dál jsou růžové až fialové. Přesný typ chladící kapaliny do vašeho vozu ...

Co znamená nádrž na chladicí kapalinu?

Nádrž na chladicí kapalinu bývá obvykle označený modrým víčkem. Kapalina se míchá s destilovanou vodou a doplňovat by se měla vždy do studeného motoru, jinak by mohlo dojít k prasknutí hlavy válců. Únik kapaliny lze zjistit pomocí systému s manometrem.

Související příspěvky: