Jak použít svažité pozemky pro výsadbu plotů?

Obsah

Jak použít svažité pozemky pro výsadbu plotů?

Jak použít svažité pozemky pro výsadbu plotů?

Na svažité pozemky jsou nejvhodnější dřišťály, skalníky, břečťan, vřesovce, brslen Fortuneův a bobkotřešeň. Bobkotřešeň lékařská (Prunus laurocerasus) je keř, který se stejně dobře hodí pro výsadbu živých plotů jako pro soliterní výsadbu. Bobkotřešně narůstají na objemu poměrně rychle, takže brzy výsadbu dobře zahustí.

Co vysadit do svahu v zahradě?

Co vysadit do svahu v zahradě, abyste se o něj nemuseli příliš starat 1 PŘÍSAVNÍK TŘÍPRSTÝ. Mezi nenáročné dřeviny patří tato popínavka, která někomu může připomínat břečťan nebo psí víno. ... 2 BŘEČŤAN POPÍNAVÝ. Velmi podobný Přísavníku a asi i více známý je břečťan. ... 3 SKALNÍKY. Doslova zalehnou váš svah nebo skalku! Vybrat si můžete z několika druhů, stálezelených nebo takových, jejichž listy se na podzim zabarví do červena.

Jak zpevnit svah na zahradě?

Pokud máte na zahradě svah, který se pomalu a jistě sesouvá, měli byste hodně rychle přemýšlet o jeho zpevnění. Poslouží vám k tomu například betonové tvárnice. Do zpevnění svahu se můžete pustit i svépomocí. Uspořádejte květiny v bytě podle feng-šuej.

Jaký je svah zpevňovat?

Jak je svah, který chcete zpevňovat, veliký, jaký má sklon a jaké je jeho složení. Od toho se odvíjí postup stavebních prací a volba stavebního materiálu. Je totiž zásadní rozdíl v tom, zda chcete zpevňovat terén o sklonu 30° nebo 40°. Stejně tak se jinak zpevňuje svah složený ze stabilní zeminy a jinak svah plný písku nebo jílu.

Související příspěvky: