Kdy zaplatit daň za vozidlo?

Obsah

Kdy zaplatit daň za vozidlo?

Kdy zaplatit daň za vozidlo?

Tuto daň musíte zaplatit až v zemi, kde vozidlo zaregistrujete. DPH by se mělo platit z celkové ceny automobilu, která zahrnuje i příslušenství a související náklady, jako jsou poplatky za dopravu.

Kde koupit nové auto v Německu?

Mario žije v Itálii a rozhodne se koupit nové auto v Německu. Jelikož je vůz nový, musí Mario zaplatit DPH v Itálii, kde chce auto zaregistrovat. Prodejce je však odpovědný za zaplacení DPH německým finančním orgánům, a musí tak prokázat, že automobil bude přepraven a zaregistrován v jiné zemi EU.

Jaké vozidlo je zaregistrované v EU?

Vozidlo je ojeté a zaregistrované v EU. Pro účely DPH se za ojeté považuje takové vozidlo, které má najeto více než 6 000 km A ZÁROVEŇ bylo majiteli předáno po uplynutí 6 měsíců od první registrace. Kupujete-li auto od soukromého prodejce, nemusíte v zemi prodejce platit DPH. Tuto daň musíte zaplatit až v zemi, kde vozidlo zaregistrujete.

Co se považuje za nové vozidlo?

Vozidlo je nové. Pro účely DPH se za nové považuje takové vozidlo, které nemá najeto více než 6 000 km NEBO bylo majiteli předáno maximálně do 6 měsíců od první registrace. Vozidlo je ojeté a zaregistrované v EU.

Související příspěvky: