Co je nerezová ocel?

Obsah

Co je nerezová ocel?

Co je nerezová ocel?

Nerezová ocel je rodina technických materiálů, která je v průmyslu široce využívána. Díky svým vlastnostem se hodí pro celou řadu aplikací, od chirurgických nástrojů po příborové nože a od ponorkových lodních šroubů po kyselinovzdorné potrubí v chemických závodech, i pro spoustu dalších.

Jaké jsou druhy nerezové oceli?

Druhy nerezové oceli a příklady jejího užití 1 Austenitická ocel. Austenitická nerezová ocel se vyskytuje nejčastěji z celého „rodokmenu” nerezových ocelí. 2 Feritická nerezová ocel. Tato velká kategorie nerezové oceli obsahuje minimálně 12 % chromu, téměř žádný uhlík a zásadně... 3 Martenzitická nerezová ocel. Tato kategorie oceli vzniká z rychlého ochlazení austenitické... More ...

Kdo přišel s termínem nerezová ocel?

S termínem „nerezová ocel" přišel Ernest Stuart, jeden z Brearlyho společníků ve výrobě příborů. Termín „nerezová ocel" bohužel může za další mýtus: víru, že nerezová ocel nereziví. Mnohokrát jsem slyšel, jak si lidé stěžují, že je jejich dodavatel podvedl, pokud díl z nerezové oceli jeví známky koroze.

Co se týče nerezové oceli?

Termín „nerezová ocel" bohužel může za další mýtus: víru, že nerezová ocel nereziví. Mnohokrát jsem slyšel, jak si lidé stěžují, že je jejich dodavatel podvedl, pokud díl z nerezové oceli jeví známky koroze. Nerezové oceli jsou ve skutečnosti vůči korozi odolné, ale nejsou vůči ní imunní.

Související příspěvky: