Jaké jsou komplikace po kolonoskopii?

Obsah

Jaké jsou komplikace po kolonoskopii?

Jaké jsou komplikace po kolonoskopii?

Komplikace po kolonoskopii. Krvácení: K nálezu jasně červené krve ve stolici po provedené kolonoskopii může dojít poměrně často. Příčinou může být poranění sliznice tlustého střeva, konečníku nebo poranění vnitřních hemoroidů hadicí přístroje.

Co je kolonoskopie?

Kolonoskopie je vyšetření, při kterém se vyšetřuje vnitřek tlustého střeva. Probíhá buď v lokální nebo celkové anestezii, přičemž zákrok může trvat od dvaceti minut do hodiny. Závisí to na tom, zda jde jen o vyšetření, nebo je potřebný io dber tkáně či odstranění polypů.

Jaké jsou pravidla diety před kolonoskopií?

Pravidla diety před kolonoskopií v kostce 1 5 dní před zákrokem přejděte na bezzvyškovú dietu 2 každým dnem k blížícímu se zákroku jezte více rozmixované stravy 3 den před vyšetřením si na snídani dejte něco lehce stravitelné, vynechejte kávu a mléko 4 na oběd si den před vyšetřením dejte jen čistý vývar bez masa a zeleniny 5 laxativum užijte podle doporučení lékaře

Jak se připravit na koloskopii?

Příprava na koloskopii 1 Dieta: 3-4 dny. Vhodné potraviny jsou rýže, jogurty, maso, bramborová kaše, těstoviny, pudingy, piškoty, bílé pečivo, sušenky, vývary. 2 Fortrans, Vistaprep. - Balení obsahuje 4 sáčky. Obsah každého sáčku rozpusťte v 1 litru vody. Vistaprep už nedochucujte. Fortrans můžete dochutit sirupem. 3 Picoprep nebo Citrafleet. Obsah jednoho sáčku rozpusťte ve sklenici vody (cca 200 ml). Míchejte až do vzniku bílé, zakalené tekutiny.

Související příspěvky: