Co jsou Národní domény?

Obsah

Co jsou Národní domény?

Co jsou Národní domény?

Bývají levnější a obecnější, nicméně část z nich si nelze registrovat jen tak, musí být splněny podmínky, pro které je možné takovou doménu získat. Národní domény (ccTLD, country-code TLD) označují zemi (stát, region či třeba i celou Evropskou unii), do které web patří.

Jak zjistit vše důležité o doméně?

Jak zjistit vše důležité o doméně 1 Doménový registr. Všechny údaje o doménách jsou uloženy v registru, kam je vkládá firma, u které si doménu registrujete. 2 Jmenné servery a DNS záznamy. V kolonce Jmenný server vidíte, které servery drží autoritativní DNS záznamy. Pokud je... 3 Webhosting a mailhosting. Už víme, jak zjistit vlastníka domény, registrátora a správce DNS... More ...

Co je internetová doména?

Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu. Příkladem doménového jména je zápis www.wikipedia.org.

Kde hledat doménu?

Hledáte-li konkrétní doménu a nebo jakou doménu má který stát, stiskněte CTRL+F (vyhledávání v prohlížeči) a napište požadovanou koncovku (třeba .uk) nebo kořen státu (třeba Mold (pro Moldavsko)).

Související příspěvky: