Jak pěstovat borůvky kanadské?

Obsah

Jak pěstovat borůvky kanadské?

Jak pěstovat borůvky kanadské?

Pro úspěšné pěstování borůvek kanadských je zapotřebí vhodné stanoviště, půda a dodržování několika zásad při pěstování. Borůvky kanadské můžeme pěstovat i na méně úrodné půdě nebo na balkoně. Borůvky kanadské zpravidla pěstujeme na těžce písčité půdě s velmi kyselou půdní reakcí.

Jak pěstovat borůvky?

Pěstování borůvek 1 Hortblue Poppins . Jsou menší, podobné lesním borůvkám vzhledem i chutí, jsou pevné, sladké a šťavnaté. Keř roste... 2 Blue Suede . Je to velmi úrodná odrůda, která se dá pěstovat i v kontejnerech. Plody jsou velké. Jasně modré pokryté... 3 Chandler . Chuť je vynikající, sladká, šťavnatá, slupka pevná a postupná sklizeň od poloviny srpna po dobu až 6 týdnů. More ...

Jaké jsou borůvkové odrůdy?

Dáváme dohromady knihu o borůvkách, tak vám zatím pošlu jen několik detailních informací k odrůdám, které by u vás mohli být v pořádku. Zkráceně však: Chanticleer - nejranější, zraje kolem 10.7. dorůstá do 150cm, kvetepozději a dozrává brzy tzn. že ji minou májové mrazíky.

Jaký je řez kanadských borůvek?

Řez kanadských borůvek . Borůvky během prvních dvou let po výsadbě neřežeme. Třetím rokem odstraníme ze středu keře slabé výhonky, čímž zamezíme, aby se keř zahušťoval. Řez provádíme od začátku vegetačního klidu do doby květu.

Související příspěvky: