Jaké jsou příznaky Crohnovy choroby?

Obsah

Jaké jsou příznaky Crohnovy choroby?

Jaké jsou příznaky Crohnovy choroby?

U Crohnovy choroby může být postižena jakákoli část tenkého nebo tlustého střeva a může se rozšířit i do žaludku nebo jícnu. Příznaky Crohnovy choroby mohou být jak mírné, tak i silné. Většinou se vyvíjí postupně, ale někdy přijdou náhle, z ničeho nic. Můžete mít také období, kdy nemáte žádné příznaky (remise).

Co může být příčinou Crohnovy choroby?

Imunitní systém: podle některých lékařů může být jednou z příčin Crohnovy choroby porucha imunitního systému, který někdy samovolně nebo po aktivaci nějakým spouštěčem, zaútočí na buňky trávicího traktu a začne je poškozovat.

Může se Crohnova choroba způsobit i v jiných částech těla?

Crohnova choroba může způsobit problémy i v jiných částech těla. Mezi choroby, na jejichž vzniku se Crohnova choroba může podílet, mimo jiné, patří anémie, kožní onemocnění, osteoporóza, artróza, onemocnění žlučníku nebo jater. Rizikové léky.

Proč Crohnovu chorobu vyléčit?

Zánět často proniká i do hlubších vrstev střevní stěny a Crohnova choroba může být velice bolestivá a vysilující a někdy může způsobit i závažné, život ohrožující komplikace. Crohnovu chorobu zatím neumíme vyléčit, nicméně můžeme alespoň zmírnit její příznaky a zajistit alespoň na nějakou dobu remisi onemocnění.

Související příspěvky: