Co jsou příčiny jetelových polí?

Obsah

Co jsou příčiny jetelových polí?

Co jsou příčiny jetelových polí?

Příčinou zkázy jetelových polí byly nejčastěji houba Sclerotinia trifoliorum (rakovina jetele) a stonková háďátka. To se po roce 1805 projevilo poklesem podílu jetele v osevních postupech a hledáním náhrady. Byla zkoušena vojtěška setá, vičenec ligrus, štírovník růžkatý, trávy a jiné druhy pícnin.

Jaké jsou důkazy cizího jetele?

Cizí jetel poskytuje takovou produkci mléka a másla jako žádná jiná pícnina, čehož důkaz nám dává třikrát denně.“ (Krávy se tehdy dojily třikrát.) Okolo roku 1620 bylo poprvé exportováno osivo jetele z Nizozemí do Anglie a sir Richard Weston o 14 let později popsal zázračné zemědělství s jetelem na chudých půdách ve Vlámsku.

Jak zničit jetel v trávníku?

Jak zničit jetel v trávníku 1 Selektivní a neselektivní herbicidy. V první řadě upozorníme na chemii. Na trhu existují selektivní a neselektivní herbicidy. ... 2 Někdo preferuje mechanické odstranění. Jinak je možné volit také mechanické vyřezávání plevelných rostlin. Jestliže se tedy jetelina ještě nerozrostla. 3 pH trávníku. Je také velmi důležité. Vysoké hodnoty pH vedou ke zvýšení plevelných rostlin. Optimální hodnota pH se pohybuje od 6 do 6,5.

Související příspěvky: