Jak dlouho existují mezinárodní metrologické organizace?

Obsah

Jak dlouho existují mezinárodní metrologické organizace?

Jak dlouho existují mezinárodní metrologické organizace?

Mezinárodní metrologické organizace existují více než sto let. Překvapivě, vše, co metrologie dělá po dvě století, si nejen udržuje svůj význam, ale stává se důležitějším, přesnějším a … vědeckějším. Vzácně, když je intelektuální povolání člověka tak dlouhé. Existují samozřejmě vysvětlení.

Jaké jsou nejstarší mezinárodní organizace?

Mezi nejstarší mezinárodní organizace patří: Mezinárodní legrační unie (1856), Mezinárodní poštovní unie (1874), Mezinárodní úřad pro váhy a míry (1875), Unie pro ochranu průmyslového vlastnictví (1883) aj.

Jaký je pojem mezinárodní vztahy?

Důležité je si zde vymezit pojem mezinárodní vztahy – souhrnný název pro komplex politických, diplomatických, právních, hospodářských, vojenských, kulturních a dalších vztahů mezi státy a skupinami států (Žaloudek, 1999). Ve spolupráci států, mezi sebou hrají důležitou roli právě mezinárodní vztahy, které vytváření mezinárodní organizace.

Jak můžeme klasifikovat mezinárodní organizace?

Mezinárodní organizace můžeme klasifikovat podle několika různých znaků (např. na základě členství – vládní a mimovládní ). Vládní organizace (Intenational Governmental Organisations, IGO) – členy jsou suverénní státy a byly vytvořené na základě rozhodnutí vlád zakládající smlouvou.

Související příspěvky: