Co je gymnastika pro zkušené?

Obsah

Co je gymnastika pro zkušené?

Co je gymnastika pro zkušené?

Gymnastika není vždy jen pro zkušené, avšak pokud si zvolíte tuto sportovní disciplínu, musíte znát svůj zdravotní stav a pohybové možnosti. Základem je zkušený trenér, který umí pracovat s tělem. Průběh cvičení se drží dané osnovy: zahřátí (5min), rozcvička (15min), zpevňovací cviky (15-20min), 5 min pauza]

Jaký je školní věk gymnastiky?

Mladší školní věk je vhodný pro nácvik a rozvoj koordinačních schopností. V lekcích gymnastiky se zařazuje také motorická a kompenzační cvičení na celkový rozvoj, což pomáhá rozvíjet všeobecné pohybové návyky či dovednosti a obratnost.

Jak začít s gymnastikou?

Jak bylo již řečeno v úvodu, gymnastika není jednoduchá disciplína, proto je doporučeno začít například s aerobikem nebo kondiční gymnastikou, která není jen pro zkušené, ale mohou jej cvičit i začátečníci. Tato gymnastická disciplína kombinuje prvky baletu, gymnastiky, divadelního tance a akrobacie jak s náčiním, tak bez něj.

Co je gymnastická příprava?

Gymnastika, spolu s prvky atletické přípravy, tvoří základ pro veškeré sporty, pohybové programy i zdravý pohybový rozvoj dětí, kdy mohou zdokonalit své pohybové dovednosti a připravit se tak na budoucí sportovní specializaci nebo školní tělesnou výchovu.

Související příspěvky: