Kde jste v Pákistánu?

Obsah

Kde jste v Pákistánu?

Kde jste v Pákistánu?

Vítejte v drsném, ale romantickém prostředí, kde jako by se v některých místech opravdu doslova a do písmene zastavil čas. Hlavním městem Pákistánu je od roku 1960 dvoumilionový Islámábád, který se rozprostírá na severovýchodě země. Jedná se o moderní a udržované město, kde je hned šestnáct různých univerzit.

Jaký je název Pákistánu?

Název "Pákistán" je směsicí názvů kulturních skupin, které žily v rámci pákistánských hranic - Pndžáb, Afgánistán, Kašmír, Sindh a Baluchistán. 7. Přípona "stan" ve jménech mnoha zemí Středního východu, včetně Pákistánu, pochází ze staréh operského slova znamenajícího "místo". 8. Národním jazykem je urdu, i kdyý jim mluví pouze 7% Pákistánců. 9.

Kdo žije v Pákistánu?

Plošina Balochistan zabírá téměř polovinu celkové rozlohy Pákistánu, ale žije zde pouze asi 5% populace. 20. Karety obrovské, které jsou ohroženým druhem ve většině částí světa, cestují k pákistánským břehům, kde pobývají většinu plodného období, aby umístily svá vejce na pláže podél Karáčí.

Kde se nachází hlavní město Pákistánu?

Hlavním městem Pákistánu je od roku 1960 dvoumilionový Islámábád, který se rozprostírá na severovýchodě země. Jedná se o moderní a udržované město, kde je hned šestnáct různých univerzit. Najdete tu zajímavou kombinaci moderní architektury, ale také starých islámských, respektive regionálních tradic.

Související příspěvky: