Kde jsou germánské jazyky rozšířené?

Obsah

Kde jsou germánské jazyky rozšířené?

Kde jsou germánské jazyky rozšířené?

Germánské jazyky je celosvětově možné označit za jednu z nejrozšířenějších jazykových skupin, když jimi mluví více než 450 milionů obyvatel. Lingvisté se domnívají, že se tato jazyková větev začala samostatně utvářet přibližně 2000 let před naším letopočtem.

Co jsou germánské jazyky?

Germánské jazyky: zajímavosti 1 Více než čtvrtina anglických slov má původ ve francouzštině. 2 Němčina je nejpoužívanější mateřský jazyk v Evropské Unii. 3 Nejdelší slovo na světě pochází ze švédštiny a skládá se ze 129 hlásek. 4 V Africe se z nizozemštiny vyvinul samostatný jazyk – afrikánština. 5 Na celém světě mluví islandsky pouze 300 000 lidí. More ...

Co se souvisí s germánskými jazyky?

S germánskými jazyky souvisí také Grimmův zákon, jenž bývá hodnocen jako jedna z nejdůležitějších fonetických změn v historické lingvistice. Poprvé jej zformuloval německý filolog Jacob Grimm, když přišel s myšlenkou o prvním germánském posouvání hlásek.

Co se dělí na germánské jazyky?

Germánské jazyky Germánské jazyky se obvykle dělí na východogermánské, severogermánské a v českém prostředí nejznámější západogermánské. S východogermánskými jazyky se dnes již v podstatě setkají pouze zapálení lingvisté, protože jsou vymřelé. Typickým příkladem může být gótština.

Související příspěvky: