Kdo je největším městem Japonska?

Obsah

Kdo je největším městem Japonska?

Kdo je největším městem Japonska?

Tokio se nachází na ostrově Honšú v regionu Kantó. Žije v něm více než 9 milionů obyvatel (s předměstími okolo 40 milionů), což je asi 10 % (resp. 25%) japonské populace, a je největším městem Japonska. Až do roku 1868 se město jmenovalo Edo.

Kdo je hlavní město Japonska?

Honšú – hlavní ostrov Japonska 1 Tokio. Tokio je považováno za hlavní město Japonska, ale ve skutečnosti se jedná o celou prefekturu, která je za něj... 2 Jokohama – z osady na vrchol. Jokohama byla původně malá rybářská osada, která zažívala od roku 1859 rychlou expanzi, a... 3 Kolosální Brána Torii. Nedaleko města Hirošima leží ostrov Icukušima známý také jako Mijadžima. More ...

Kde se nachází Tokio v Japonsku?

Tento článek pojednává dále převážně o Tokiu v západním pojetí. Tokio se nachází na ostrově Honšú v regionu Kantó. Žije v něm více než 9 milionů obyvatel (s předměstími okolo 40 milionů), což je asi 10 % (resp. 25%) japonské populace, a je největším městem Japonska. Až do roku 1868 se město jmenovalo Edo.

Co je Japonsko v Asii?

Foto: Pixabay.com. Japonsko, známé také jako Země vycházejícího slunce, je ostrovní stát ve východní Asii. Celou zemi tvoří téměř 7 000 malých i velkých ostrovů, z nichž jsou největší Hokkaidó, Honšú , Šikoku a Kjúšú. Japonsko je poslední zemí na světě, kde vládne císař.

Související příspěvky: