Co se vleče jako vlečné vozidlo?

Obsah

Co se vleče jako vlečné vozidlo?

Co se vleče jako vlečné vozidlo?

Motocykl bez postranního vozíku a moped se nesmí vléci nebo užít jako vlečné vozidlo. (7) Autobus nebo motorové vozidlo vlečené pomocí zvláštního zařízení se smí vléci jen bez přepravovaných osob. (8) U vlečného vozidla musí být rozsvícena obrysová a potkávací světla.

Jaké je vlečení motorového vozidla?

2016 (1) Při vlečení motorového vozidla se smí jet rychlostí nejvýše 60 km.h. (2) Motorové vozidlo se smí vléci na laně jen tehdy, má-li bez závad řízení a účinné brzdy. (3) Motorové vozidlo se smí vléci na tyči jen tehdy, má-li bez závad řízení.

Kdo je řidičem vlečného a vlečeného vozidla?

(5) Řidiči vlečného a vlečeného vozidla jsou povinni si předem dohodnout způsob dorozumívání během jízdy. (6) Vlečení více než jednoho motorového vozidla nebo motorového vozidla s přívěsem je zakázáno.

Jaká je viditelnost vlečeného vozidla?

(8) U vlečného vozidla musí být rozsvícena obrysová a potkávací světla. Vlečené vozidlo musí být zezadu viditelně označeno výstražným trojúhelníkem, například za sklem, na zadním čele korby. (9) Za snížené viditelnosti musí být u vlečeného vozidla rozsvícena obrysová nebo potkávací světla.

Související příspěvky: