Co jsou příznaky těhotenství?

Obsah

Co jsou příznaky těhotenství?

Co jsou příznaky těhotenství?

Příznaky těhotenství 1 Citlivá prsa. Jedním z úplně prvních těhotenských příznaků, kterých si u sebe může nastávající maminka povšimnout,... 2 Opožděná či žádná menstruace. Pokud máte pravidelnou menstruaci 2 a váš život zrovna neprovází velké stresy, zvraty,... 3 Nevolnosti. Ve spojení s těhotenskými nevolnostmi se velmi často používá slovní spojení “ranní... More ...

Jaký je přírůstek váhy v těhotenství?

Přírůstek váhy v těhotenství je velmi individuální. Zatímco některé ženy přiberou průměrných 12 kilogramů, jiné pouhých 7, anebo naopak až 25. Přírůstek závisí na tom, v jaké kondici se žena nacházela před otěhotněním, na jejím metabolismu i na tom, jaké má geny.

Jaké ženy během těhotenství hubnou během prvního trimestru?

Některé ženy během prvního trimestru hubnou, a to hlavně kvůli nevolnosti a častému zvracení. Pokud žena během těhotenství více přibere, hrozí jí riziko rozvoje těhotenské cukrovky. To, kolik nastávající maminka přibere, záleží mimo jiné na její fyzické kondici. Některé ženy během kojení hubnou snadno a téměř beze snahy.

Jaká je váha miminka v těhotenství?

Nejvíce pak hmotnost roste v posledním trimestru ( 28 tt až 40 tt), na jehož konci se váha miminka pohybuje kolem 3 500 gramů. Jak už zaznělo výše, ideální váhový příbytek v těhotenství neexistuje a velice záleží na tom, v jaké fyzické kondici se nastávající maminka nacházela před otěhotněním.

Související příspěvky: