Co jsou grafické značky bezpečného úniku?

Obsah

Co jsou grafické značky bezpečného úniku?

Co jsou grafické značky bezpečného úniku?

Grafické značky - Bezpečnostní značky - Naváděcí systémy bezpečného úniku (SWGS) ČSN 01 8013. Požární tabulky Stav, při němž je riziko ohrožení (osob) nebo vzniku škody vyloučeno nebo sníženo na přijatelnou úroveň.

Jaké jsou bezpečnostní značky?

Bezpečnostní značky vyjadřují obecně srozumitelné bezpečnostní sdělení. Je dáno barvou, tvarem značky a grafickým symbolem (piktogramem). Bezpečnostní informace může být upřesněna slovním sdělením.

Jak nastavit bezpečnost značek a tabulek?

Bezpečnostní značky a tabulky se umísťují tak, aby jejich účinnost nebyla ovlivněna nesprávnou volbou, nedostatečnou údržbou, přítomností jiných značek nebo zdrojů světla. kontrolovat funkčnost světelných značek před uvedením do provozu i dále v pravidelných intervalech.

Jaká je volba bezpečnostních značek?

Volba bezpečnostních značek a jejich umístění je záležitostí zaměstnavatele. Jen v některých případech bezpečnostní předpisy požadují umístění konkrétní značky. Bezpečnostní značky a tabulky se umísťují tak, aby jejich účinnost nebyla ovlivněna nesprávnou volbou, nedostatečnou údržbou, přítomností jiných značek nebo zdrojů světla.

Související příspěvky: