Jaká byla česká hymna prohlášena?

Obsah

Jaká byla česká hymna prohlášena?

Jaká byla česká hymna prohlášena?

Jako česká hymna se užívá od vzniku samostatného Česka v roce 1993, již v roce 1990 však byla oficiálně prohlášena za hymnu České republiky uvnitř federace. Slovenskou hymnu tvoří od roku 1993 dvě sloky. Zdroj: Zákon o státních symbolech 3/1993 Sb.

Jaký je název hymny?

Seznam hymen států, i částečně uznaných, uznaných de iure i de facto: Stát Název hymny (přepis do latinky) Abcházie Abcházie Аиааира (Aiaaira) Afghánistán Afghánistán Sououd-e-Melli Albánie Albánie Hymni i Flamurit Alžírsko Alžírsko Kassaman 41 more rows ...

Jak vznikla hymna v Čechách?

Čechy byly tedy první zemí, která měla jako hymnu divadelní šlágr. Hymnu tvoří pouze první (a oproti originálu lehce pozměněná) sloka písně; druhá je dnes téměř neznámá. (Viz např. parodii v Pravém výletu pana Broučka do měsíce od Svatopluka Čecha z roku 1888.)

Kde byla česká hymna užívána?

Byla první částí československé hymny, druhou částí byla slovenská Nad Tatrou sa blýska. Jako česká hymna se užívá od vzniku samostatného Česka v roce 1993, již v roce 1990 však byla oficiálně prohlášena za hymnu České republiky uvnitř federace.

Související příspěvky: