Jaké jsou úvodní nuly v Excelu?

Obsah

Jaké jsou úvodní nuly v Excelu?

Jaké jsou úvodní nuly v Excelu?

Excel je trénovaný tak, aby očekával, že v buňkách se budou zadávat čísla – ne čísla, která vypadají jako text, jako jsou čísla dílů nebo skladové jednotky (SKU). Pokud chcete úvodní nuly zachovat, naformátujte před vložením nebo zadáním hodnot vstupní oblast jako text.

Kde zadávat hodnoty v Excelu?

Vyberte sloupec nebo oblast, kam budete zadávat hodnoty, stisknutím CTRL+1 otevřete dialog Formát buněk a na kartě Číslo vyberte Text. Excel teď bude úvodní nuly zachovávat.

Jak odstranit počáteční nuly v Excelu?

Pokud jste už zadali data a Excel počáteční nuly odstranil, můžete je pomocí funkce HODNOTA.NA.TEXT přidat zpátky. Použijte vzorec =HODNOTA.NA.TEXT (hodnota;"00000"), který odkazuje na horní buňku hodnot a ve kterém počet nul představuje celkový počet znaků, které se mají zobrazit. Pak ho zkopírujte a vložte do zbývajících částí rozsahu.

Jak vytvořit seznam s odrážkami?

Odrážky a číslování 1 Vytvoření seznamu s odrážkami nebo číslovaného seznamu. V seznamu s odrážkami začíná každý odstavec znakem odrážky. V... 2 Formátování seznamu s odrážkami nebo číslovaného seznamu. Textovým nástrojem vyberte odstavce s odrážkami nebo číslované... 3 Změna znaků odrážek. Pokud nechcete použít existující znak odrážky, můžete přidat další znaky odrážky do... More ...

Související příspěvky: