Co se týče klíčků do spíže?

Obsah

Co se týče klíčků do spíže?

Co se týče klíčků do spíže?

Co se klíčků týče, sáhněte po osvědčených zásobách do spíže – po čočce, cizrně, fazolích, mungu, adzuki či hrachu... 4. Postup krok za krokem Představte si semínka jako spící krasavice.

Jaké jsou klíčky vojtěšky?

Čerstvé klíčky vojtěšky jsou velmi vhodné pro vegetariány, kteří se vyhýbají konzumaci živočišné stravy. Klíčky totiž obsahují až 40 procent bílkovin, což je mnohem více než v sobě ukrývá hovězí maso, vejce či mléko. Kromě toho si alfalfa drží prvenství mezi všemi klíčky díky obrovskému množství minerálních solí a vitamínů.

Jak se klíčí ve sklenici?

Jak se klíčí ve sklenici? 1. Semena namočte do vody přímo ve sklenici na přibližně 8 hodin, aby nabobtnala a probudila se k životu. Poté vodu slijte a postavte na odkapávací "stanici" dnem vzhůru. 2. Proplachujte semínka 2x denně. Pokud máte čas, můžete i častěji, obzvlášť pak v letních měsících.

Kde koupit hotové klíčky?

Hotové již vypěstované klíčky si samozřejmě můžete koupit i v obchodě, ale asi nikdy nezískáte záruku kvality a čerstvosti. Navíc z ekonomického hlediska se Vám kupované klíčky během pár nákupů prodraží. Co s klíčky? Každá naklíčená rostlinka má jinou chuť a tak mezi nimi najdete chuťově výrazné, ale i úplně neutrální.

Související příspěvky: