Co se týče multitaskingu?

Obsah

Co se týče multitaskingu?

Co se týče multitaskingu?

Jeho multitasking se totiž nejvíce blíží k jakési dřívější podobě, kdy si uživatel aplikace spravuje sám. Dnes na trhu najdeme mnoho verzí tohoto operačního systému. Stále si můžete pořídit Symbian S60 třetí generace (Nokia E52, E5, C5-00 a další), která byla určena výhradně nedotykovým telefonům.

Co znamená multitasking?

Multitasking = Multi (více) + Task (úkol) – vykonávat několik úkolů najednou je snem každého workoholika. Bohužel v tom jako lidé nejsme úplně dobří, alespoň pokud jde o pracovní úkoly vyžadující soustředěnost a koncentraci.

Jak funguje multitasking?

Ačkoliv se grafická podoba multitaskingu liší, funkčně je na všech modelech stejný a vyvoláte jej dlouhým podržením tlačítka menu. Poté se objeví nabídka všech běžících aplikací, mezi kterými můžete libovolně přepínat a také je ukončovat. Všechny aplikace, které vidíte, opravdu běží.

Proč se používá pojem multitasking?

V počítačové mluvě se pojem multitasking používá pro označení schopnosti operačního systému provádět několik procesů najednou. Jádro operačního systému střídá běžící procesy na procesoru velkou rychlostí, takže běžný uživatel má pocit, že běží současně. Dnešní operační systémy fungují na principu multitaskingu.

Související příspěvky: