Proč dochází k únikům chladící kapaliny?

Obsah

Proč dochází k únikům chladící kapaliny?

Proč dochází k únikům chladící kapaliny?

K větším únikům chladící kapaliny vedou nejčastěji tři hlavní příčiny, přičemž tou první bývají poškozené hadice. U všech chladících okruhů nalezneme několik hadic, které přivádí vodu z motoru do chladiče a následně ji vrací. Vlivem času a vysokých teplot však materiály hadic ztrácí své vlastnosti a postupem dochází k jejich praskání.

Co je chladicí kapalina?

Chladicí kapalina je kombinací nemrznoucí směsi a destilované vody, která má za úkol odvádět teplo z motoru do chladicí soustavy. Voda, která byla použita na chlazení motoru, se v chladiči znovu ochladí vzduchem a následně je připravena celý cyklus opakovat.

Co se stane s únikem chladící kapaliny?

Pak máte nejspíš problém s únikem chladící kapaliny, která je pro správnou funkci motoru naprosto nezbytnou. Každý takový problém proto vyžaduje náležitou a hlavně neodkladnou pozornost, která vás ušetří podstatně větších starostí i nákladů. Nový NOUZOVÝ STAV! Vláda ho vyhlásila na 14 dní, platí od půlnoci a přinese řadu změn!

Jak vybrat typ chladící kapaliny?

Typ chladící kapaliny lze vybrat podle jejího písmenného označení a barvy. Existuje typ B, typ C (G11), typ D (G12), typ F (G12+) a typ G (G12++). Starší typy chladících kapalin s označením G11 mívají modrozelenou barvu, novější verze mají barvu červenou a ty nejnovější G12+ a dál jsou růžové až fialové. Přesný typ chladící kapaliny do vašeho vozu ...

Související příspěvky: