Proč je banán zralejší?

Obsah

Proč je banán zralejší?

Proč je banán zralejší?

Nemusíte je hned vyhazovat. To, že mají černou slupku, ještě neznamená, že jsou špatné. I z přezrálých a hodně měkkých banánů, které nemáte chuť sníst jen tak, se dá vyrobit spousta dobrot. Asi jste si všimli, že čím je banán zralejší, tím sladší má chuť.

Jak působí banány na naše zdraví?

A jak působí na naše zdraví? Banány jsou nejen chutné, ale hlavně velmi zdravé. Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině.

Proč jsou banány skvělým zdrojem draslíku?

Banány jsou skvělým zdrojem draslíku a jeden středně velký banán (118 g) obsahuje 9% doporučené denní dávky draslíku. Strava bohatá na draslík může pomoci snížit krevní tlak a lidé, kteří jí hodně draslíku mají až o 27% menší riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění než ostatní ( 22, 23, 24, 25 ).

Jak vysoký je glykemický index banánů?

Navíc mají banány nižší až střední hodnotu glykemického indexu, což je veličina, která na stupnici od 0 do 100 udává, jak rychle daná potravina po požití způsobuje vzestup hladiny glukózy v krvi. Glykemický index nezralých banánů je zhruba 30, zatímco u zralého banánu je to asi 60.

Související příspěvky: