Jaké jsou magnetické vlastnosti látky?

Obsah

Jaké jsou magnetické vlastnosti látky?

Jaké jsou magnetické vlastnosti látky?

Tento moment pak určuje magnetické vlastnosti materiálu a chování dané látky v magnetickém poli. Magnetické vlastnosti látky jsou charakterizovány relativní (poměrnou) permeabilitou µr a magnetickou susceptibilitou χ (χ = µr – 1). Vnitřní slupky v atomovém obalu jsou plně obsazeny elektrony.

Jaké jsou vlastnosti magnetických materiálů?

Jak lze látky dle magnetických vlastností rozdělit. Jaké jsou charakteristické vlastnosti (veličiny) a křivky magnetických materiálů. Podrobnosti o magneticky měkkých a magneticky tvrdých materiálech. Podrobnosti o některých speciálních magnetických materiálech. Kde se magnetické materiály využívají.

Co je magnetismus?

Lekce I / 02 - Magnetismus 1 Magnetismus. Magnetismus je fyzikální jev projevující se primárně silovým působením na pohybující se nositele... 2 Magnetovec. Prvním známým magnetem byl magnetovec, který byl objeven starověkými Řeky a Číňany. Tento zřídka se... 3 Magnet. Může mít formu permanentního magnetu nebo elektromagnetu. Permanentní magnety nepotřebují k vytváření... More ...

Jaké jsou magnetizační charakteristiky látek?

Magnetizační charakteristiky látek diamagnetických a paramagnetických jsou přímky, protože jejich µr je konstantní. Magnetizační charakteristika feromagnetických a ferimagnetických látek není přímka, protože jejich µr se v průběhu magnetizace mění v závislosti na intenzitě magnetického pole.

Související příspěvky: