Které Malty nám pomáhají při opravách betonových konstrukcí?

Obsah

Které Malty nám pomáhají při opravách betonových konstrukcí?

Které Malty nám pomáhají při opravách betonových konstrukcí?

Při opravách betonových konstrukcí nám mohou výrazně pomoci tzv. sanační malty, které se vyznačují svou přídržností a houževnatostí. Kolikrát se nám zatajil dech, když jsme při stěhování nábytku urazili kousek betonových schodů nebo zídky? Nesčetněkrát.

Kdy betonoval podlahový topení?

Dobrý den.V roce 1989 jsem betonoval cca 150 m2 podlah s položenými hadicemi podlahového topení. V té době snad ani žádné plastifikátory nebyly a jestli ano, tak nebyly dostupné ve stavebninách pro běžného spotřebiltele. Taktéž nebyly žádné stavební lepidla, tak se dlažba naklepala přímo na čerstvě položený beton do slabé vrstvičky cemenu.

Jak opravit betonovou Maltu?

Najdeme zde vše potřebné – od penetračních nátěrů přes škálu opravných malt až po finální ochranné nátěry. Drolení, praskliny, fleky nebo nejednotná barva. Pokud se nám podaří na tyto příznaky včas zareagovat, tak můžeme výrazně prodloužit životnost betonového povrchu. Pro opravy menšího rozsahu se doporučuje využít univerzální opravnou maltu.

Co způsobují negativní jevy v betonu?

Negativní externí jevy však často způsobují jeho popraskání nebo odloupnutí. Déšť, mráz, sůl, nestabilní podklad nebo působení člověka. To vše může výrazně porušit stavbu i celkový vzhled betonu. Pokud se nechceme pouštět do jeho drahé a velmi náročné výměny, je třeba přikročit k opravě.

Související příspěvky: