Jak vznikla mikrovlnná trouba?

Obsah

Jak vznikla mikrovlnná trouba?

Jak vznikla mikrovlnná trouba?

Náhodné zjištění, že mikrovlny – speciální elektromagnetické záření – mají schopnost ohřívat věci obsahující vodu, způsobilo převrat v oblasti ohřívání, rozmrazování a přípravy jídla. V padesátých letech 20. století vznikla první mikrovlnná trouba a stala se nesmírně oblíbeným kuchyňským pomocníkem v restauracích a domácnostech.

Proč se rozhodnout pro mikrovlnnou troubu?

Rozhodněte se pro 14 – 20litrovou mikrovlnou troubu, když: 1 V ní plánujete jenom ohřívat, případně rozmrazovat jídlo. 2 Používáte mikrovlnnou troubu jenom zřídka. 3 Hledáte spíše volně stojící mikrovlnnou troubu. More ...

Proč je rohová mikrovlnná trouba volně stojící?

Velmi šikovnou a praktickou vychytávkou je takzvaná rohová volně stojící mikrovlnná trouba, která má zaoblené tvary a je ji možné zasunout do rohu kuchyňské linky, čím se využije i tak prázdné místo pracovní plochy linky a eliminuje se tím největší nevýhoda volně stojících typů – zabíraní místa.

Proč mikrovlnná trouba naleze své místo u každého?

Mikrovlnná trouba si naleze své místo u každého. Na druhou stranu mnoho lidí si dnes myslí, že mikrovlnky přinášejí mnoho nevýhod, které převáží jejich plusy. Největšími argumenty jejich odpůrců jsou zdravotní rizika, která může jejich používání přinést, a vysoká spotřeba elektrické energie.

Související příspěvky: