Jaká je hmotnost písku v tunách?

Obsah

Jaká je hmotnost písku v tunách?

Jaká je hmotnost písku v tunách?

nedá se přesně definovat hmotnost v tunách. Záleží především na počasí, pokud je období dešťů, tak je písek logicky těžší. Za normálních okolností je vhodný přepočet kubíků na tuny x1,6. Tedy jeden kubík písku váží přibližně 1,6 tuny.

Jak velká je spotřeba vody v Česku?

Celková spotřeba vody v ČR je 57 tisíc litrů vody na osobu za rok. Roční spotřeba vody pouze v českých domácnostech (tedy bez průmyslu a zemědělství) činí 32,5 tisíc litrů na osobu, to jest přes 89 litrů denně. Cena vody se v česku liší podle okresu - pohybuje se mezi 45-160 Kč.

Jak velká je tepelná kapacita vody?

Měrná tepelná kapacita (specifické teplo) je u vody zhruba třikrát až desetkrát (desetkrát u železa) větší než u většiny ostatních látek, jako jsou horniny, železo, hliník, atd. Proto má voda svou tepelnou setrvačností velký klimatický vliv a s výhodou se používá k transportu tepla (např. ústřední topení).

Kdo je chemickým vzorcem vody?

Voda, chemickým vzorcem H 2 O, systematický název oxidan, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku. Spolu se vzduchem, resp. zemskou atmosférou, tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi. Za normální teploty a tlaku je to bezbarvá, čirá kapalina bez zápachu, v silnější vrstvě namodralá.

Související příspěvky: