Jak zajistíme náhradu vyčerpaného vápníku?

Obsah

Jak zajistíme náhradu vyčerpaného vápníku?

Jak zajistíme náhradu vyčerpaného vápníku?

Vápněním zajistíme náhradu vyčerpaného vápníku a upravíme půdní reakci (je-li to potřeba) na neutrální, případně mírně alkalickou. Vápník je důležitý také pro přijímání ostatních prvků rostlinami i vylepšení půdní struktury. Další důležitou funkcí vápnění je dezinfekce půdy.

Co je nejlepší hnojivo na zahradu?

Zvířecí hnojivo může být různého druhu a každé se hodí k něčemu jinému. Každý, kdo se naučil využívat kvalitní hnůj na své zahradě, ví, že dokáže opravdu divy. Půda hnojená kvalitním hnojem dokonale váže živiny a pěstitelský úspěch je zajištěný.

Kde vápníme vápno?

Vápníme nejlépe na podzim za suchého počasí při rytí, a to tak, aby se vápno dostalo do celého profilu ryté půdy. Na těžkých půdách používáme spíše rychleji působící pálené vápno, na lehkých půdách pomaleji účinkující mletý vápenec.

Jak hnojit dusíkatým vápnem?

Hnojit dusíkatým vápnem znamená mít zdravou půdu a zdravé rostliny. Zdravá půda bez zárodků chorob, bez půdních škůdců a semen plevelů [e základním předpokladem pro udržení zdravých porostů v průběhu cele] vegetace, dobré výnosy a potřebnou kvalitu sbíraných produktů. V důsledku záplav se v celé řadě oblastí zvýšilo zamoření půd a proto je účinná ...

Související příspěvky: