Je to motor "obyčejný" olej?

Obsah

Je to motor "obyčejný" olej?

Je to motor "obyčejný" olej?

Tento motor byl konstruován pro "obyčejný" olej, a tudíž nemá smysl kupovat nějaký super olej. Poměr cena/výkon by byl hodně neekonomický.Jelikož nízký tlak mazání jest velkým problémem většiny těchto motorů tak bude chyba možná i v konstrukci, jakmile je tento motor starší tak už má problém.

Jak vzniká olejová mlhovina motoru?

Vlivem chodu motoru se z něj vytváří olejová mlhovina. Ta se dostává do válce a všech propojených dutin motoru. Na stěnách se mlhovina sráží a stéká do mazacích otvorů a kanálků ložisek.

Co jsou oleje v zemědělské technice?

Veškeré Oleje, maziva a filtry, paliva (pohonné hmoty včetně Ad Blue) používané v zemědělské technice. Nazdar všichni. Jelikož došlo k vyčištění tohoto chlívu (spam- tímto děkuji adminovi či adminům) tak zakládám vlákno. Jde o oleje které lejete do UŘ-I,UŘ-II,UŘ-III.

Co je mezní vrstva mazacího oleje?

Třecí plochy jsou v tom případě od sebe odděleny vrstvou mazacího oleje, která je odděluje od přímého styku. Pro tuto mezní vrstvu mazacího oleje se v praxi vžil název - „olejový film“. Kapalinné (hydrodynamické) tření probíhá s výjimkou rozběhu a zastavení u ložisek klikového a vačkového hřídele.

Související příspěvky: