Jak se stříhají hortenzie?

Obsah

Jak se stříhají hortenzie?

Jak se stříhají hortenzie?

Ostatní druhy se stříhají takto: 1 Hortenzie velkolistá: na jaře se odstraňují stará květenství, která chránila nové puky před mrazem během zimy. Odstraní... 2 Hortenzie stromečkovitá: kvete i bez pravidelného řezu, ale každoročním řezem (v únoru, březnu) na dva pupeny se zvyšuje... 3 Hortenzie popínavá: vyžaduje jen minimální řez na jaře, odstraňují se pouze uschlá květenství... More ...

Jak můžeme množit hortenzií?

Většinu hortenzií můžeme množit dělením trsů, hřížením. Snadné je množení bylinnými nebo kořenovými řízky, a to v červnu až srpnu. V písku nebo množárenském substrátu zakoření za 15–20 dnů. Po zakořenění řízky necháváme v pařeništi, studeném skleníku nebo květináči na chráněném místě až do dalšího roku, aby nenamrzly.

Jaké jsou nové odrůdy záhonové hortenzie?

Nemusíte si dělat příliš starostí se stínem (polostínem), který vyžadují klasické záhonové hortenzie. Nové odrůdy jsou tolerantní jak ke světovým stranám, tak k oslunění, a všechny jsou plně mrazuvzdorné. Dnes už neplatí, že hortenzie kvete v různých odstínech modré (podle kyselosti půdy).

Jak dokonale nasušit hortenzie?

5 tipů, jak dokonale nasušit hortenzie 1 Stříhejte je v plném květu. Kdy je nejlépe hortenzie na sušení nařezat? ... 2 Dejte jim dva týdny. Jak poznáte, že už je květina suchá a vhodná do vazby? Tak po čtrnácti dnech na květiny sáhněte seshora. 3 Vyberte správné sousedy. Netušíte, se kterými květinami to hortenziím nejvíc sluší? Záleží na tom, pro jaký účel je použijete.

Související příspěvky: