Jak dlouho vydrží baterie nabíjecí?

Obsah

Jak dlouho vydrží baterie nabíjecí?

Jak dlouho vydrží baterie nabíjecí?

Odhaduje se, že baterie vydrží zhruba 300 až 1000 nabíjecích cyklů. Každé nové nabití tedy způsobuje snížení kapacity baterie.

Co je dobré vědět o bateriech?

Co je dobré znát a vědět 1 Baterie vydrží cca. 3 roky. Už je to tak, ať budete baterii používat nebo nebudete, stejně Vám za nějakou dobu sama „umře“. ... 2 Počet cyklů nabití. Odhaduje se, že baterie vydrží zhruba 300 až 1000 nabíjecích cyklů. Každé nové nabití tedy způsobuje snížení kapacity baterie. 3 Skladování baterií. Pokud baterii nebudete delší dobu používat (více než 2 měsíce), je dobré ji nechat nabitou asi na 60% a uskladnit při teplotě okolo 15°C.

Co se děje při plném nabití baterie?

Při plném nabití a nějaké době nepoužívání baterie (obvykle stačí několik dnů) dochází k samovolnému poklesu energie a baterii příliš nesvědčí, pokud ji okamžitě začnete nabíjet (tzn. nabíjet baterii při 97% není ideální). Proto je lepší nechat baterii vybít asi do 80% a teprve pak ji začít znovu nabíjet.

Jaká je teplota nabíjení baterie?

Proto je lepší nechat baterii vybít asi do 80% a teprve pak ji začít znovu nabíjet. Optimální teplota pro používání baterie je kolem 20°C, příliš vysoké (nad 30°C) a nízké (pod 5°C) baterii docela silně poškozují. Je dobré udržovat baterii nabitou, při používání ji nevybíjet do příliš nízkých hodnot a zase nenabíjet, když je téměř úplně nabitá.

Související příspěvky: