Ideální je vypořádání majetku po rozvodu?

Obsah

Ideální je vypořádání majetku po rozvodu?

Ideální je vypořádání majetku po rozvodu?

Vypořádání majetku po rozvodu 1 Ideální je dohoda. Ideální je, když se s manželem/kou na všem v klidu dohodnete, a to i za cenu, že se bude dohoda vztahovat jen na část společného jmění, na ... 2 Mějte na paměti i vztah k věřitelům. Mějte na paměti, že přestože dluhy vzniklé za trvání manželství jsou po jeho rozvodu vypořádány dohodou nebo rozsudkem (je určeno, který z bývalých ... 3 Nezapomeňte na nový zápis do katastru nemovitostí. Dohoda o vypořádání společného jmění manželů má účinky ke dni, kdy došlo k zániku společného jmění manželů (tzn. ...

Jaké je Účetní vyřazení dlouhodobého majetku?

Vyřazení provedeme účtováním 082/022, vnitřním účetním dokladem. Zápis o účetním vyřazení plně odepsaného dlouhodobého majetku provádíme vždy ve výši vstupní ceny. Vyřazení dlouhodobého majetku, který nebyl zcela odepsaný, účtujeme také v pořizovací ceně. Obdobně jako u plně odepsaného majetku.

Jaké jsou odpisy dlouhodobého hmotného majetku?

Daňové odpisy dlouhodobého hmotného majetkuOdpisováním se pro účely zákona o daních z příjmůrozumí zahrnování odpisů z hmotného majetku evidovaného v majetku poplatníka, který se vztahuje k zajištění zdanitelného příjmu do výdajů (nákladů) k zajištění tohoto příjmu.

Co znamená odpisování majetku?

Odpisování tedy znamená postupné zahrnování hodnoty dlouhodobého majetku do nákladů. Zákon o účetnictvív § 28 stanoví, že si účetní jednotka stanoví odpisový plán sama tak, aby co nejlépe zachycoval dobu použitelnosti majetku – vymezuje tedy tzv. účetní odpisy majetku.

Související příspěvky: