Jak odpočinout hotový steak?

Obsah

Jak odpočinout hotový steak?

Jak odpočinout hotový steak?

Hotový steak nechte vždy alespoň 5 minut odpočinout. Pokud to neuděláte, připravíte ho o šťávu. Můžete počítat s tím, že steak se ještě trošku dodělá během chladnutí. I když nemáte steak ze super masa, pomoci mu můžete i samotným porcováním. Nakrájejte ho šikmo na pěkné plátky a bude chutnat skvěle.

Kde opékat steak?

Vysoká teplota zaručí správnou kůrčičku. Opékat steak můžete na přepuštěném másle, nebo oleji (olivový se ale lehce připálí, více vydrží slunečnicový). Středně propečený steak je úplně pevný na dotek, steaky bývají nejlepší medium rare.

Jak připravit doma dobrý steak?

Dnes už vím, že připravit doma dobrý steak není nic těžkého a steaky mi začaly i chutnat. Takže jestli ještě steaky neděláte, jen do toho! Tady je seznam klíčových věcí, které jsou vodítkem k úspěchu.

Jak připravit steak ze Super masa?

Můžete počítat s tím, že steak se ještě trošku dodělá během chladnutí. I když nemáte steak ze super masa, pomoci mu můžete i samotným porcováním. Nakrájejte ho šikmo na pěkné plátky a bude chutnat skvěle. Steak je to maso, které často dojídáte studené, proto nezapomeňte nahřát před tím talíře.

Související příspěvky: